dilluns, 15 de novembre del 2010

El JCLIC

JCLIC està format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diferents tipus d’activitats educatives com ara puzles, associacions simples i complexes, exercicis de textos, relacions, etc. Normalment les activitats no són independents unes de les altres sinó que van agrupades. Per exemple, quan treballem un centre d’interès o per projectes. Podem fer activitats d’animals, matemàtiques, formes geomètriques... i així es van agrupant i totes tenen relació.

És molt útil per a utilitzar a l’aula, ja que els nens/es aprenen d’una forma dinàmica i divertida. A més pots incloure la veu de persones, nens... o diferents sons d’animals, sirenes, etc que és un aspecte que agrada molt als infants.  L’altre dia vaig estar amb el meu nebot de quatre anys fent activitats de JCLIC sobre els animals, els bombers i s’ho passava tan bé que no volia acabar. Una de les activitats que més l’hi va agradar va ser la de relacionar els sons amb l’animal i sobretot quan feia bé l’activitat i sortia aquella veu que deia genial, fantàstic, molt bé...  Les activitats que es poden fer son infinites i profunditzes molt els coneixements estudiats, perquè per a ells és com un joc, però aprenen tot allò que tu vols que sàpiguen.


Relacionat amb aquest programa també podem trobar els quaderns virtuals.
Els quaderns virtuals s'han dissenyat per portar els quaderns d'exercicis tradicionals a la xarxa. El projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat. Permet crear diferents tipus d'activitats per tal d'avaluar el progrés i rendiment dels estudiants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada